Tips en meer

Nieuwsbrief

Wil je graag op de hoogte blijven waar ik mee bezig ben en als eerste het laatste nieuws horen, meld je dan aan voor de nieuwsbrief. Je kan denken aan nieuws over nieuwe behandelingen, nieuwe data voor de Reiki-oefensessies en klankreizen of ander nieuws.

 

Ik verstuur maximaal 1 keer per maand een nieuwsbrief.

Oefensessies

Ik organiseer geregeld oefensessies. Dit zijn momenten waar Reikibeoefenaars van alle niveaus en stromingen, samen komen om Reikibehandelingen uit te wisselen. Dit doen we in kleine groepjes van maximaal 4 personen. Het zijn leuke, fijne en leerzame bijeenkomsten. Het maakt niet uit of je nog maar net met Reiki bent begonnen of dat je al master bent met veel ervaring, iedereen is welkom. We geven de behandelingen op Reiki 1 niveau (dus zonder symbolen) volgens het Usui Reiki Ryoho.

De oefensessies vinden plaats in de praktijkruimte van Bij Simon.

Uit het hoofd en weer gaan voelen

Zit je te veel in je hoofd en wil je meer gaan voelen en aarden, dan zijn er twee simpele oefeningen die je kan doen. 

Voor beide oefeningen is het belangrijk om een stuk te gaan wandelen in de buitenlucht, het beste in de natuur. Maar je kan het ook toepassingen op weg naar bijvoorbeeld de bushalte of de supermarkt.

Oefening 1

Ga tijdens het wandelen met je aandacht naar je voeten. Voel hoe de ondergrond aanvoelt waar je op loopt. Voel ook hoe je voeten afrollen. Doe dit minimaal 10 minuten met volle aandacht. Je hoeft niets te veranderen aan hoe je loopt, maar alleen waar te nemen wat je voelt. Door deze oefening ga je uit je hoofd en voel je je weer geaard.

Oefening 2

Kijk tijdens het wandelen goed om je heen en observeer wat je allemaal ziet, ruikt, hoort en voelt. Door met je aandacht hierheen te gaan denk je niet of minder aan de dagelijkse dingen wat je bezig houdt. Het ontspant en je voelt je meer opgeladen en in balans na afloop van deze oefening. 

Mediteren met de vijf Reiki principes

Mediteren of op een andere manier bezig zijn met de Reiki principes, is een mooie manier om je bewustwording te vergroten. Het helpt je om oprecht naar jezelf te kijken en bewust te worden van wat je voelt, denkt en doet. Zonder oordeel naar jezelf kijken. Bewustwording is de eerste stap naar verandering.

Wil je met de Reiki principes aan de gang, lees dan verder op de pagina Reiki principes.