Burn-out

Een burn-out overkomt mensen voornamelijk wanneer zij veel last hebben van stress. Dit kan een tijdelijk of een chronisch karakter hebben. Het is verstandig om daar samen met een therapeut goed naar te kijken. Enige stress is geen probleem, dit helpt ons scherp te blijven. Wanneer de stress de overhand neemt loop je het risico een burn-out te krijgen. Het is dus goed om de werkelijke oorzaak van de stress te achterhalen zodat je deze kan veranderen.

Je brandt jezelf helemaal op door constant op je tenen te lopen. Dit houd je een tijd lang vol, maar na verloop van tijd gaat het licht uit en beland je in een diep dal. Iedereen ervaart een burn-out op een andere manier, de kans is echter groot dat je je lusteloos zal voelen en je er depressief bij raakt of depressieve klachten krijgt.

 

Een burn-out is een zeer ingrijpend proces, waar je zelf niet zomaar uit komt. Het is allereerst van belang om te erkennen dat je te maken hebt met een burn-out, daarna kun je pas van start gaan met het zoeken naar de oorzaak.

 

Zodra deze duidelijk is (waar komt de stress echt vandaan) kun je werken aan het herstellen van de burn-out. Het is verstandig om dit met een professional te doen, de huisarts kan je hiervoor doorverwijzen. In overleg met jouw begeleiding kun je gaan kijken of je er klaar voor bent om je ritme en je dagelijkse bezigheden met hele kleine stapjes weer op te gaan pakken.

 

Reiki is hierbij een heel goede ondersteuning, het helpt de oorzaak op te lossen en te verwerken en je meer bewust te maken van wat er werkelijk speelt. Reiki brengt je terug in balans en helpt je het energieniveau weer aan te vullen.

Mijn ervaring

Bij mij is geen burn-out vastgesteld. Wel heb ik last gehad van chronische stress, dysthymie (lichte chronische depressie) en depressies. Het gevoel van helemaal op en futloos zijn en het ervaren van constante stress ken ik goed. Ook heb ik in mijn praktijk gezien hoe Reiki helpt bij een burn-out.

Waarom Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze waarbij de levensenergie wordt doorgegeven door handoplegging. Ik (de Reikibehandelaar) laat de energie door mijn handen stromen en legt ze op plaatsen op jouw hoofd en lichaam of net er boven om zo de energie door te geven.

 

Reiki geeft allereerst een hele diepe ontspanning, het gebeurt regelmatig dat cliënten tijdens een behandeling even in slaap vallen.

Reiki helpt bij het herstellen van een burn-out. Het is goed om te weten waardoor de burn-out veroorzaakt is. Deze oorzaak neem ik dan mee tijdens de behandeling. Voor Reiki bestaat er geen tijd en kan daardoor ook naar het moment of de periode gaan waar het opbouwen van de stress is ontstaan.

 

Door onverwerkte emoties of negatieve ervaringen kunnen energieblokkades in het menselijk lichaam ontstaan. Deze energieblokkades kunnen leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Door middel van Reiki worden de energieblokkades opgelost zodat de energie weer door het lichaam kan stromen. Daardoor verminderen of verdwijnen de klachten. Ook activeert Reiki jouw zelfhelend vermogen op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Net zoals je weer heelt van bijvoorbeeld een sneetje in je vinger, botbreuk of spierpijn helpt het ook te herstellen van een burn-out.

Na de behandeling

Hou er rekening mee dat het kan dat je juist een paar dagen tot een week extra moe bent na de behandeling. Dit is helemaal niet erg en hoort bij het proces. Je zal merken dat de periode van erge vermoeidheid na een behandeling korter wordt en je daarna juist beter voelt als je meerdere behandelingen hebt gehad.

Heb je vragen of wil je graag een behandeling boeken neem dan contact met mij op.

 

Belangrijk:

Ik ben geen arts of psychotherapeut. Ik lever alternatieve zorg. Wanneer ik denk dat mijn zorg niet voldoende is, geeft ik dit aan.

Als je denkt last te hebben van een burn-out ga altijd eerst naar een huisarts, therapeut of andere deskundige uit de reguliere zorg.