Depressie

Kort samengevat is er sprake van een depressie als iemand langer dan twee weken ongewoon somber is en/of nergens plezier meer in heeft. Daarnaast heeft diegene een aantal klachten die het dagelijkse leven en functioneren verstoren of onmogelijk maken. Dit zorgt voor psychisch lijden. 

Naast het feit dat er verschillende soorten depressies bestaan, variëren depressies ook van mild tot zwaar. Ook kun je tijdens een depressie af en toe nog leuke momenten hebben. Dat kan voor jou en je omgeving erg verwarrend zijn als je een depressie hebt.

 

Een depressie kan iedereen overkomen: jong of oud, man of vrouw, hoog- of laagopgeleid. Vaak is het ontstaan van een depressie het gevolg van een combinatie van allerlei factoren. Genetische aanleg, fysieke klachten, mentale klachten en emotionele klachten.

Mijn verhaal

Ik had sinds mijn pubertijd last van dysthymie (lichte chronische depressie). Pas op latere leeftijd zijn bij mij depressies ontstaan.

 

De oorzaak was een combinatie van allerlei factoren, emotionele klachten, mentale klachten en daardoor ook fysieke klachten. Naast medicijnen tegen de depressie (die bij mij niet het gewenste resultaat hadden) heb ik verschillende (groeps)therapieën gevolgd. Van elke therapie heb ik weer dingen geleerd over mezelf en de depressie.

 

Tijdens de depressie ben ik Reiki gaan proberen. Wat Reiki bij mij deed was rust en ontspanning geven. Het bracht me weer in balans. Ook gaf Reiki mij het gevoel dat ik niet meer helemaal alleen was. Beetje bij beetje kwamen de oorzaken van de depressie echt aan het licht. Onbewust wist ik de oorzaken al, maar het lukte nog niet om er echt naar te kijken. Door Reiki ging dit steeds beter.

 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat Reiki kan bijdragen om van een depressie af komen. Het gaat te ver om te zeggen dat Reiki de oplossing is maar Reikibehandelingen zijn een mooie aanvulling die kunnen bijdragen aan een leven zonder depressie. Ik kreeg meer compassie en liefde voor mijzelf en ik kon (met vallen en opstaan) steeds beter zien en voelen wat ik nodig had en wat goed voor mij was. 

 

Het is een lange weg geweest voor mij, maar zeker ook voor mijn vrouw en de mensen om mij heen. Ik kan nu oprecht zeggen dat ik mede door Reiki, de therapieën en alle steun van de mensen om mij heen depressievrij ben.

Waarom Reiki

Er kunnen energieblokkades in het menselijk lichaam ontstaan naar aanleiding van onverwerkte emoties of negatieve ervaringen. Deze energieblokkades leiden tot psychische en/of lichamelijke klachten. Depressie is een voorbeeld van de klachten die kunnen ontstaan door deze blokkades. 

 

Door middel van Reiki worden deze energieblokkades weer opgelost zodat de energie weer door het lichaam kan stromen. Daardoor verminderen of verdwijnen de klachten.

 

Belangrijk: Het is erg belangrijk om via de reguliere zorg de depressie te laten behandelen. Hiernaast kan Reiki een goede ondersteuning en bijdrage zijn bij jouw herstel.

Na de behandeling

Reiki zorgt voor een diepe ontspanning maar het lost ook blokkades op waardoor de energie beter door kan stromen. Hierdoor kan het gebeuren dat de onderdrukte gevoelens die de achterliggende oorzaak van de depressie  zijn naar boven komen. Het is daarom belangrijk om naast de Reikibehandelingen ook aan de depressie te werken door bijvoorbeeld therapie te volgen. Houd er ook rekening mee dat er in het begin meer vermoeidheid kan optreden.

Belangrijk:

Ik ben geen arts of psychotherapeut. Ik geef Reikibehandelingen en weet hoe het is om last te hebben van depressies.

Als je denkt last te hebben van depressieve gevoelens of gedachten ga altijd eerst naar een huisarts, therapeut of andere deskundige uit de reguliere zorg.