Workshop

Verbinden met jezelf

Zondag 23 juni 2024


Ben jij de verbinding kwijt?

Tijdens deze workshop ga je op verschillende manieren jouw energie ervaren, leren kennen en beter begrijpen. Door de energie te laten stromen en hier bewust van te worden kom je meer bij jezelf, meer in je kern.

 

Je gaat aan de slag met fysieke oefeningen om de energie te laten stromen en oefeningen die meer inzicht geven over je eigen energie.

 

Deze oefeningen worden afgewisseld met klanksessies. Je gaat de heerlijke ontspannende werking van de klanken en trillingen ervaren van de metalen en kristallen klankschalen. Door de klanken ontstaat er ontspanning en door de trillingen gaat je energie beter stromen.

 

Tijdens de workshop ondersteunen Maaike en ik jou, wanneer je dat prettig vindt, met Reiki.

Herken je dit?

 • nergens zin in hebben
 • vermoeid zijn en lang moeten  uitrusten
 • tekort hebben aan energie
 • somberheid
 • piekeren
 • concentratieproblemen
 • veel moeite hebben met initiatief nemen
 • verlaagde productiviteit

Informatie over de workshop


Wat ga je leren

Je gaat leren waar jij jouw energie vandaan haalt en waar jouw energie weglekt. Je leert een techniek hoe je energie los kunt laten die niet van jou is of energie die vastzit in jouw lichaam. Ook leer je waar je een patroon mee kunt doorbreken en jouw energie weer kunt veranderen naar het positieve toe. Je krijgt inzicht en duidelijke handvatten wat je ermee kunt doen in het dagelijkse leven. 

 

Ook ga je meer de diepte in en leer jij hoe jij jouw energie kunt verhogen en niet alleen op dagelijks vlak, maar ook door je hele leven heen. Dat je weer kunt gaan bruisen van de energie, maar ook de momenten kunt gaan omarmen wanneer dat even niet het geval is.

 

Wat is energie

Alles op deze wereld bestaat uit energie. Zelfs de stoel waar je op zit, de stevige vloer waar je op staat en ook de lucht die om jou heen danst. Jouw lichaam bestaat ook uit energie. Deze energie kun je op verschillende manieren herkennen en benoemen. Het kan zijn in de vorm van warmte, kou, tintelingen, pijn, ongemak etc. Maar ook de beweging van jouw spieren, de beweging van je bloed, de informatie die door je zenuwen stromen van en naar je hersenen toe en ga zo maar door.

 

Daarnaast stroomt er ook een ander soort energie door jouw lichaam, de prana genoemd (ook wel bekend als Chi, Qi, Ruah of levensenergie). Deze levensenergie stroomt door alle levende wezens op aarde. Het geeft ons levenskracht, bezieling en de wil om ons ergens naartoe te bewegen. Het gaat hier over een andere energie dan de energie die je krijgt van bijvoorbeeld eten. Als je een banaan eet dan krijg je een energieboost van de koolhydraten. Dit doe je vaak voor het sporten zodat je net dat beetje extra krijgt.

 

Hoe herken je dan die prana energie? Misschien herken je het wel dat je ooit een keer in je leven een moeilijke periode hebt gehad. Een partner die het met jou heeft uitgemaakt, het verlies van een dierbare of een teleurstelling van iets wat je heel graag had gewild maar je niet was gelukt. Op zo’n moment maakt het niet hoeveel bananen je eet, je voelt je slap en futloos. In de ochtend kom je met de grootste moeite uit bed en jezelf ertoe aanzetten iets leuks te gaan lijkt een enorme opgave die je bij voorbaat al opgeeft. Aan de andere kant ken je dan misschien ook wel dat gevoel van verliefd zijn, een hobby te vinden waar je nooit mee wilt stoppen of een fantastisch succes te behalen waardoor je op wolken loopt. Je bruist van de energie en voelt je zo energiek dat je de hele dag wel door zou kunnen gaan en vergeet dan zelfs die ene banaan te eten.

 

Deze energie is moeilijker te bevatten dan simpelweg gezond eten, gezond bewegen en er een goede leefstijl op nahouden. Uiteraard zijn deze dingen ook van belang op de invloed van jouw energiehuishouding. Tijdens deze workshop gaan we ons richten op de prana energie, de levensenergie die door jou heen stroomt.

Wat is Soundhealing

Tijdens deze workshop ga je ook de effecten van Soundhealing ervaren en wat dit doet met jouw energie. Maar wat is Soundhealing eigenlijk?

 

Soundhealing is heling door klank en trilling. Om het uit te leggen maken we onderscheid tussen klank en trilling. Onder klank verstaan we de trilling die hoorbaar is en met trilling bedoelen we trilling die voelbaar is.

 

Wat doet klank

Klank is dus trilling die je met het gehoor kunt waarnemen en elke klank heeft een eigen frequentie (trilling). Hoe hoger de frequentie hoe hoger het geluid en hoe lager de frequentie hoe lager het geluid waar te nemen is. 

 

De klanken neem je waar met het gehoor en afhankelijk van de klanken, combinaties van klanken, ritmes en tempo roept dit reacties op. Van sommige muziek wordt je heel rustig en ontspannen en andere muziek werkt juist activerend. Wil je lekker ontspannen een boek lezen met wat muziek op de achtergrond of ga je sporten en wil je juist een meer opzwepende combinatie van klanken horen.

 

Nu kan klank bij verschillende mensen verschillende reacties oproepen. Zo kan het geluid van een Koshi of muziekdoosje wat heel liefelijk speelt bij de één ontspanning of ontroering oproepen en bij de ander irritatie. Dit geeft goed aan dat klank in directe verbinding staat met je gevoelens en gemoedstoestand. Zo zal bijvoorbeeld een klankreis door iedereen weer anders ervaren worden.

 

Wat doet trilling

Als we het bij Soundhealing over trilling hebben, bedoelen we voelbare trilling. Of je deze trilling ook kan horen is voor de werking van de trilling niet relevant. Deze trillingen worden bij Soundhealing meestal gecreëerd door klankschalen, gongs, Koshi’s, drums en nog veel meer.

 

Zoals je misschien al weet bestaat het menselijk lichaam voor meer dan de helft uit water. Het water is een goede geleider voor trilling en zorgt ervoor dat de trillingen goed door het lichaam kunnen verplaatsen. Wanneer dit gebeurt werkt het als een innerlijke massage. 

 

Door de trillingen worden alle lichaamscellen op een prettige en subtiele manier losgemaakt. Er komt weer beweging en ontspanning in het lichaam. Naast dat de trillingen op fysiek niveau werken geeft het ook op energetisch niveau een massage. Energieblokkades worden losgetrild en gaan oplossen. De energie kan weer beter gaan doorstromen. De trillingen zijn niet altijd direct voelbaar. Een mooi voorbeeld is dat mensen tijdens de behandeling op sommige plekken in het begin geen trilling voelen. Dit komt meestal doordat er een blokkade zit, dus de energie stroomt op die plek minder of niet goed. Door langer op deze plek te behandelen met bijvoorbeeld een klankschaal wordt de blokkade opgelost. Waar de trillingen eerst bij de blokkade stopte, kunnen ze nadat de blokkade is losgetrild verder door het lichaam heen gaan en worden ze wel voelbaar.

 

Een veelgehoorde reactie is dat er na een behandeling meer ruimte en ontspanning in het lichaam wordt ervaren en dat het lichaam meer als een geheel wordt ervaren.

 

Wat is Reiki

Reiki is energie en is overal en in iedereen aanwezig. Het werken met deze energie is een natuurlijke manier van behandelen waarbij we de energie doorgeven door handoplegging of op afstand.

 

Reiki zorgt voor verandering. Het zorgt voor een proces van heling, loslaten en transformatie. Het lost blokkades op waardoor jouw energie weer kan doorstromen. Het activeert en versterkt jouw zelfhelende vermogen. Je gaat je fysiek, emotioneel en mentaal beter voelen en meer balans ervaren.

 

Tijdens de workshop zullen Maaike en ik, wanneer je dit wilt, Reiki inzetten om je te ondersteunen met jouw proces tijdens de workshop.

 

Veel gestelde vragen


Datum en tijd

Datum

 • Zondag 23 juni 2024

 

Tijd

 • Inloop vanaf 9.15 uur.
 • De workshop begint om 9.30 uur en eindigt om 16.00 uur.

 

Hoe kun je deelnemen?

 • Wil je aan de workshop deelnemen, meld je dan aan via Hipsy.
 • Nadat de betaling is afgerond ben je zeker van jouw plek.

 

Waar zorgen wij voor?

 • Een heerlijke ontspannende, leerzame workshop.
 • Een prettige omgeving en een goede sfeer.
 • Matjes, dekentjes en meditatiekussens.
 • Koffie, thee en water.
 • Een heerlijke vegetarische luch met broodjes en soep.
 • Een handout, om later alles nog eens terug te kunnen lezen.

 

Wat neem je zelf mee?

Zelf meenemen:

 • Warme sokken of sloffen, want de schoenen gaan uit.
 • Je kunt het warm of koud krijgen, we raden aan om comfortabele kleding te dragen die je in lagen aan/uit kunt trekken.
 • Journal boekjes zijn welkom, neem die lekker mee.
 • Eventueel een extra /eigen (fleece)dekentje om onder te liggen als je dat prettig vindt.

 

Minimum/maximum aantal deelnemers

De workshop gaat door bij minimaal zes aanmeldingen. In het geval er niet voldoende aanmeldingen zijn zal de workshop geannuleerd of in overleg verzet worden. Er is maximaal ruimte voor 12 deelnemers.

 

Contact

 

Heb je vragen, zo kun je ons bereiken: 

 

Maaike (Vida Mia)

06 295 784 47

info@vidamia.nl

www.vidamia.nl

 

Simon (Bij Simon)

06 460 470 78

info@bijsimon.nl

www.bijsimon.nl

 

 

Locatie


Locatie workshop

 

Tussen hemel en aarde

Kanonsdijk 7

3737 MS Groenekan

 

Google Maps

Google Streetview

Gratis parkeren vlakbij de locatie

 

St.-Anthoniedijk 101

3566ME Utrecht

 

Google Maps parkeren

Google Streetview parkeren

 

De parkeerplaats ligt op zo'n 240 meter van de locatie, hier kan je gratis parkeren.

Wie zijn wij?


Mijn naam is Simon, ik ben Reiki Master en Soundhealer. Met veel voldoening ondersteun ik mensen die meer vanuit liefde willen leven en dichter bij zichzelf willen komen. In mijn praktijk kan je terecht voor behandelingen, cursussen, coaching en klankreizen.

Wil je meer weten over mij klik dan hier.

Ik ben Maaike, yoga docente, mindfulnesstrainer, coach en healer. Ik heb er mijn missie van gemaakt mensen weer te helpen die verbinding te voelen met zichzelf. Ik geef les in yogascholen en daarnaast heb ik mijn eigen praktijk in coaching en healing.
Wil je meer weten over mij klik dan hier.